1#Studentlivet mitt under pandemien
1#Studentlivet mitt under pandemien

1#Studentlivet mitt under pandemien

1#Studentlivet mitt under pandemien

Å være en ung student under covid-19 pandemien har vært og er fortsatt utfordrende. Det var denne tiden sosiallivet skulle eksplodere, jeg skulle knytte nye nettverk, utforske arbeidslivet og leve som student. Men sånn ble det ikke. Vi alle står fortsatt i en usikker situasjon som vi ikke vet når skal ta slutt. Det eneste vi kan gjøre nå er å akseptere det og gjøre det beste ut ifra den gitte situasjonen en enkelt står oppi. Til tross for stadig nye endringer, konstante nye beskjeder og en helt snudd opp ned hverdag fra normalen, har det lært meg en god del.  

I starten var det få rutiner og lite struktur som en tidligere hverdag hadde bestått av. Jeg var veldig opptatt av å konstant refreshe vg.no og aftenposten.no for å se siste nytt om lockdown-situasjonen, og om smittetallene hadde økt. Det var fortsatt første uken med «fri» fra studiet så dagene var fylt med usikkerhet og litt spenning. Plutselig fikk man anbefaling av naboen til å stikke på butikken fordi mange hyller med varer var tomme, og i det neste sekund anbefalte myndigheten at vi ikke skulle dra til butikken hvis det ikke var høyst nødvendig. Konstant ny info om hva vi kunne og ikke kunne gjøre, gjorde at Instgram og Snapchat ble erstattet med VG og Aftenposten. Det «hotteste» man kunne ha i jakkelommen ble antibak, og instruksjons-plakater ble hengt opp over alt for de som ikke visste hvordan man skulle vaske hendene (haha).

Plutselig ble alle bedt om å ha hjemmekontor og skoler begynte å stenge, studenter i andre byer begynte å fly hjem og det eneste temaet folk snakket om var corona. 

Hverdagen ble rett og slett helt snudd på hodet for absolutt alle sammen. 

Å være student i denne rare tiden har ikke vært lett, som sikkert alle kan si seg enige i. I starten glemte jeg at jeg var student med eksamener som stadig nærmet seg. Så fort jeg forsto at denne hjemmeskole-situasjonen var kommet for å bli en god stund til, forstod jeg at jeg virkelig måtte sette inn støtet. Jeg måtte være streng med meg selv, lage rutiner og mål jeg skulle gjennomføre og oppnå hver dag. Dette var selvfølgelige lettere sagt enn gjort, men det måtte til. Det nettverket jeg klarte å skape i starten av skoleåret gjorde hjemmeskole-situasjonen mye lettere, og det gjorde at den kjedelige tiden ble fylt med litt humor. 

Nå som året 2020 er over og vi alle er svært optimistiske til at året 2021 skal bli et bedre år, kan jeg ikke la være å sitte igjen med en liten følelse av takknemlighet. Etter jeg hørte sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen og skuespiller Linn Skåber snakke om corona i NRK programmet Kvelden for kvelden på lille julaften, fikk jeg høre en annen side ved corona jeg ikke hadde klart å se før. Det coronatiden har, og fortsatt viser oss, er at vi tok mye av hverdagslige småting forgitt! Som student har denne tiden lært meg mye og vist meg hvor mye jeg egentlig klarer å lære meg selv. Det har presset meg til å finne nye sider ved meg selv og egenskaper jeg ikke visste at jeg hadde.

Så uansett hvor vanskelig det er å si sååå: 

Takk corona for at du fikk meg til å verdsette enda mer det jeg har. 

Takk corona for at du fikk meg til å søke etter nye egenskaper ved meg selv. 

Takk corona for at du viste meg hvor mye felleskap betyr. 

2 Comments

  1. Dette var et fint innlegg å lese, Rebecka!

    Du skriver godt og reflektert, og skriver en interessant tekst som får meg som leser til å ville ha mer. Det blir gøy å følge deg videre!

    Du har en god oppbygging av innlegget, og det er veldig fint at du har brukt bilder. Til neste gang vil jeg utfordre deg til å jobbe med underoverskrifter for å strukturere innlegget enda mer, og for å løfte helhetsinntrykket av innlegget!

    Bra jobba 🙂

    Nina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *