4# Kunstig intelligens – selvkjørende kjøretøy
4# Kunstig intelligens – selvkjørende kjøretøy

4# Kunstig intelligens – selvkjørende kjøretøy

4# Kunstig intelligens – selvkjørende kjøretøy

Kunstig intelligens kommer til å ha sosiale konsekvenser i framtiden, og vi vet ikke hvor store disse konsekvensene er enda. I mitt forrige blogginnlegg skrev jeg om hva kunstig intelligens er, hvordan det startet og eksempler på scenarioer kunstig intelligens kan hjelpe effektiviteten. I dette innlegget skal jeg se nærmere hvordan kunstig intelligens påvirker yrkessjåførene og hvilken sosial konsekvens det kan ha i fremtiden.  

Har du sett en liten buss uten sjåfør? Hvis du bor i Oslo har du kanskje sett denne. 

Bilde: hentet fra https://ruter.no/om-ruter/prosjekter/selvkjorende-kjoretoy/

Ruter har siden 2019 prøvd ut selvkjørende kjøretøy i hovedstadregionen. Kjøretøyet har så langt hatt flere enn 29 000 passasjerer og kjørt over 33 000 kilometer. Grunnen til at Ruter gjør dette er for å teste et system for selvkjørende kjøretøy som en del av kollektivtilbudet i Oslo. De ønsker å være med i den teknologiske utviklingen og utnytte dens smarte muligheter. I bussen er det kun plass til 3-4 personer og den er bemannet. Denne prøvelsen er for å gjøre mennesker komfortable med denne type teknologi, og se hvordan selvkjørende kjøretøy opererer med andre trafikanter. Målet til Ruter med dette prosjektet er å utnytte denne smarte teknologien til å gjøre transporten i Oslo enklere, mer kostnadseffektiv og bærekraftig. For mer info se her.

Dødsulykken med selvkjørende bil

Et mangfold selskaper i USA har hatt store utprøvinger med selvkjørende biler som en del av deres program for å lansere dette på markedet i framtiden. I 2018 ble den første dødsulykken med selvkjørende bil og fikk store konsekvenser for testprogrammet. Ulykken foregikk i Arizona i USA der en bil operert av selskapet Uber kjørte over en kvinne som døde av skadene ulykken hadde påført henne. Bilen skal ha kjørt i 65 kilometer i timen på rødt lys over et fotgjengerfelt der kvinnen krysset. Bilen var utstyrt med en sjåfør som skulle holde kontrollen, men som ikke reagerte i tide. Konsekvensen av dette ble at mange ble skeptiske til selvkjørende kjøretøy, og at flere prøvelser ble nødvendig. 

Autopilot-funksjoner

Med kunstig intelligens mener de at selvkjørende kjøretøy er fremtiden for bilkjøring. Bilselskapet Telsa er et av de selskapene som har snakket høyt om autopilot-funksjonene deres. Men Telsa ber deg være oppmerksom på veien og holde i rattet selv når autopilot-funksjonen er på. Spørsmålet på når denne teknologien skal være tilgjengelig for alle er enda ikke helt sikkert, fordi den enda ikke er helt perfekt og trygg.  

Yrket sjåfør kan derfor oppleves som truet av å bli erstattet med selvkjørende kjøretøy. Grunnen til dette er fordi det er mye rimeligere med maskiner som kan jobbe døgnet rundt som aldri trenger betalt, enn og ha ansatte. I fremtiden håper jeg det fortsatt er et behov for mennesker, og at ikke alt blir erstattet med kloke maskiner. 

Kilder:

https://www.tu.no/artikler/forste-dodsulykke-med-selvkjorende-bil-kan-fa-store-konsekvenser-for-videre-testing-av-teknologien/433117

https://ruter.no/om-ruter/prosjekter/selvkjorende-kjoretoy/

One comment

  1. Dette er et interessant innlegg, Rebecka! Jeg synes det ble noe kort, da jeg gjerne skulle likt å lese enda mer 😀 Men du belyser likevel noen gode ting som du skriver godt rundt.

    Med mer bruk av hyperlink og referanser i løpende tekst, samt korrekt kildehenvisning til bilder (primærkilde, iht. opphavsrett), så blir dette helt supert!

    Bra jobba 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *