17#Vurdering av nettbutikken NA-KD
17#Vurdering av nettbutikken NA-KD

17#Vurdering av nettbutikken NA-KD

17#Vurdering av nettbutikken NA-KD

I dette innlegget skal jeg vurdere nettbutikken NA-kd og evaluere de etter INEVO´s 10 ulike kriterier på hvordan du kan vurdere din nettbutikk. For hver av disse kriteriene gir jeg et terningkast fra 1-6 og tips til forbedring. Grunnen til at jeg velger å evaluere Na-kd.com er fordi det er en nettbutikk jeg stadig handler i, som jeg er svært fornøyd med. 

NA-KD 

NA-KD ligger i topp 20 raskest voksende selskaper i Europa. De slår rekorder hver måned og viser seg som en av verdens ledende inne e-handler og mote. De startet i 2015 og siden den gang hatt kleskolleksjoner og samarbeidet med de hotteste influencerne og kjendisene globalt. NA-KD tilbyr både rask og høy mote, og kan friste kundene sine med stadige nye plagg (na-kd).

Førsteinntrykk

Inne på nettsiden blir du møtt med forskjellig bildeformater og videoer som viser de nyeste plaggene og nyeste kolleksjonen. Det første man legger merke til er god eksponering av nyeste kolleksjonen i samarbeid med influenser Matilde Gøhler. Sammen med bilde, video og tekst kommer det tydelig fram at dette er en nettbutikk som handler om mote, klær og skjønnhet. 

Videre kan man navigere seg rundt å se de 9 ulike kategorierNA-KD tilbyr oppi venstre hjørnet sammen med nydelig søkefelt.  I høyre hjørnet viser de antall følger på Instagram, land, innlogging, sist sett på, nylig likt og handlekurven. I samme hjørnet fremhever NA-KD at de har gratis klimakompensasjon frakt og retur. Over bannerne fremhever de også at de bruker Klarna som en betalingsmulighet. 

Blar man videre ned vil man bli møtt med flere studio og miljø bilder. Helt nederst fremhever de sine «FUTURE COLLABS», informasjon om fri frakt og gratis retur, rask leveringer, nye stiler hver dag og fremhever den gode ratingen de har fått på Trustpilot. De har også en banner neders som viser rabatt ved første bestilling om man logger inn. 

TERNINGKAST: 5/6

Tips til forbedringer:

Som kunde kan førsteinntrykket av nettsiden komme fram som rotete, dette kan være grunne til hyppig bruk av forskjellig fonter og skriftstørrelser. Jeg mener de kan oppnå en høyere nivå om de etablere et stilrent uttrykk.  

Bilde: Skjermbildet tatt selv
Bilde: Skjermbildet tatt selv

Synlighet

NA-KD har svært god synlighet på Google søk. Både nettsiden og utvalgte artikler kommer opp øverst på første side. 

Bilde: Skjermbildet tatt selv

På sosiale medier bruker de alle de relevante plattformene, spesielt Instagram og den oppkommende plattformer TikTok. Her publiserer de innlegg daglig. 

Bilde: Skjermbildet tatt selv

TERNINGKAST: 6/6

Tips til forbedringer: Ingen tips til forbedring her, syntes de gjør er veldig bra jobb med å holde seg relevant og oppdaterer ofte nok men balansert med at man ikke bli lei dem. 

Brukervennlighet

NA-KD har gjort den enkelt å navigere seg rundt på nettsiden både fra pc og mobilt format. De har mange forskjellige kategorier som merke, farger, lengde, form, pris og mer… De foreslår produkter for deg etter det du liker, og kunden kan finne mer detaljert informasjon om plaggene. 

Bilde: Skjermbildet tatt selv

TERNINGKAST: 5/6

Tips til forbedringer: De har mye nødvendig informasjon og gjør det lett for kunden å finne de. Et forslag jeg har til dem er å gjøre det mulig for kunder å legge igjen kommentar og bilde på hvordan de oppfatte produktet og hvordan det satt på kroppen. 

Kjøpsprosess

Det sies at ved en god kjøpsprosess er det tilgjengelig tydelig på hjemmesiden om hvilke betalingskort man kan bruke(Inevo). Allerede fra første side presenterer NA-KD at de tilbyr Klarna som betalingsform. Ved at NA-KD tilbyr forskjellig betalingsmulighet, skaper det en betryggende effekt for kunden slik at de kan velge selv hvordan betale. NA-KD gjør kjøpsprosessen svært enkelt ved få klikk fra handlekurven og hjem. De tilbyr også et utvalg av leveringsmetode og betalingsmuligheter. Etter betaling for de en bekreftelse-mail og mulighet til å følge med på varen sin.

TERNINGKAST: 6/6

Tips til forbedringer: Alltid fri frakt på varer selv om varen er under 500kr og kortere leveringstid. 

Teknologi/ Hastighet

Nettsiden og alle applikasjonene oppleves som raskt. Selv om det er mye bilder og video merker ikke kunden noe redusert hastigheten som oppleves veldig positivt. 

TERNINGKAST: 6/6

Tips til forbedringer: 

Kundetilfredshet

På Trustpilor har NA-KD 4.4 av 5 stjerner som er veldig god rating. Totalt er det kunn 5,609reviews der 78% av de er utmerket og 10% er dårlig. På sosiale medier spesielt på plattformen Instagram kan man se i kommentarfeltet at de for mengder med gode tilbakemeldinger. 

TERNINGKAST: 5/6

Tips til forbedringer: Gjøre det mulig at kunder kan legge igjen kommentarer inne på nettsiden under plaggene, slik at andre kunder kan se hvordan plagget sitter på normale kropper. 

Trygghet

Jeg som kunde føler meg veldig trygg når jeg handler på NA-KD. Dette på grunn av all informasjonen som ligger på nettsiden og mail bekreftelsene man får. Det at de har store kolleksjoner i samarbeid med kjente influenser gjør også at jeg føler meg tryggere med å handle fra dem.

TERNINGKAST: 6/6

Tips til forbedringer: –  

Kundekommunikasjon

På sosiale medier kan man se at følger er aktive i kommentarfeltet og de får et høyt antall «likes» på alle poster. En ting jeg savner er samme aktivitet på nettsiden. Om de hadde fått til dette hadde det blitt en bedre dialog, og jeg tror at flere hadde handlet der. Dette kan oppnås ved å ha en chatbootpå nettsiden. 

TERNINGKAST: 4/6

Tips til forbedringer: Legge til en chatbootpå nettsiden for å skape kommunikasjon og aktivitet på nettsiden, slik som de klarer på sosiale medier. 

Priser, utmerkelser og artikler

Dersom NA-KD har mottatt noen form for priser eller utmerkelser vil det være fint å vise dette på nettsiden. Dette vil bare skape mer trygghet for kunden, og skape mer troverdighet at produktene er slik de lover. Pers dags dato er det ikke mulig å finne noe priser, utmerkelser eller artikler på nettsiden. 

TERNINGKAST: 1/6

Tips til forbedringer: Vise frem og markedsføre for priser, utmerkelser og gode artikler. 

Konsept og strategi

NA-KD er ikke den eneste mote og skjønnhets nettbutiken man finner på internett. Det er hard konkurranse med mange konkurrenter som har mer eller mindre helt likt konsept. Likevel klarer NA-KD å presentere klærne på en troverdig og fin måte som kundene elsker. Det at de bruker både video, miljø bilder og studio bilder for å vise frem plagg gjør at kunder virkelig for sett produktet. NA-KD konsept kommer tydelig fram både på nettside og sosiale medier, og sammen skaper det en sterk merkevare blant målgruppen. 

TERNINGKAST: 5/6

Konklusjon

En helhetlig vurdering av NA-KD sin nettbutikk vil jeg gi dem en blank 5. Grunnen til dette er fordi de scoorer høyt på de fleste punktene unntagen av Priser, utmerkelser og artikler. Jeg er en lojal kunde hos NA-KD og har lenge brukt dem. Min helhetlige opplevelse av dem syntes jeg de er en meget sterk merkevare og har stort potensial til å ta over mye av e-handelen vi kjenner i dag. 

Kilder: 

Lesedato: 18.april.2021:https://www.na-kd.com/en/about

Lesedato: 18.april.2021: https://inevo.no/blogg/hvordan-vurdere-din-nettbutikk/

One comment

 1. Hei Rebecka 🙂

  Veldig spennende innlegg.
  Jeg skulle gjerne sett at du legger ved et bilde litt mer innledende av selve nettsiden, slik at det blir lettere for leserne dine og visualisere det du skriver.

  Ellers synes jeg du har gjort en solid vurdering og jeg liker tipsene dine til forbedring av nettsiden.
  Her kunne du også gjerne trukket inn mye relevant fra pensum, som blant annet SEO m.m.
  Bra jobbet 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *