19#Refleksjonsnotat av planlegging og opprettelse av nettbutikk
19#Refleksjonsnotat av planlegging og opprettelse av nettbutikk

19#Refleksjonsnotat av planlegging og opprettelse av nettbutikk

Refleksjonsnotat av planlegging og opprettelse av nettbutikk

Dette refleksjonsnotatet tar for seg mine refleksjoner rundt planlegging og opprettelse av nettbutikken i henhold til eksamensoppgaven, i valgfaget Digital Markedsføring. Jeg har i denne perioden loggført prosessen min rundt det å jobbe i et team med 5 andre venninner, og hvordan vi taklet denne oppgaven med diverse utfordringer.

Idemyldring og moodboard

Jeg opprettet raskt et board på miro.com for å gjøre det lett og moro å utforsker kreative ideer sammen over nettet.

Bilde. privat

Vi etablerte en Ide boks der vi hoppet litt frem og tilbake mellom ulike kategorier. Vi falt fort i enighet at vi skulle selge et produkt, og at vi skulle lage det selv. Vi fikk en god innføring i hva og hvordan dropshipping fungerte, men vi alle var bestemt på å produsere produktene selv og sette våre preg på dem. Vi lagde også en Rollefordeling boks der vi kunne finne ut av hvem av oss som ville ha ansvar for hva. Videre derfra lagde vi et mer formelt skjema om rollefordeling. Et av mange ting jeg har lært denne perioden er at rollefordelinger ikke er like lett å få til som man skulle trodd. Jeg har veldig gode erfaringer med moodboards for å visualisere ideer. Derfor var dette noe jeg implementerte idemyldringen vår veldig fort. Vi fant supre inspirasjonsbilder fra Pinterest og derfra begynte ballen å rulle.

Vårt første fysiske møte sammen ble 12.april på biblioteket. Her brainstormet vi mer rundt det å selge noe vi kan lage, hva som ville være mulig og hva vi kunne vi få til på den korte perioden. Vi diskuterte navn og kom opp med mange gode alternativer, og kom fort til enighet om navnet Lulalime.no. Logoen lagde jeg på Canva.com som er et grafisk design plattform som jeg også har god erfaring fra tidligere.

Bildet: privat

Fra første fysiske møte kom vi igjennom mange viktige punkter som ville gjøre veien videre i prosessen lettere. Produktene vi valgte å selge ble tilslutt hårklyper, som vi skulle spraymale de i to forskjellige farger, og lage mobil lenker med perler. Fra denne erfaringen tar jeg med meg at man får gjort mye mer på fysiske møter, der man sitter fysisk og snakker sammen og diskuterer, enn å ha et møte over kommunikasjonsplattformer. Referat fra første fysiske møte.

Produkt laging med utfordringer

En kort tid etter bestilling av perlene møtes vi i starten av uken hos en av gruppemedlemmene og begynte å lage produktene. Her lærte vi fort at vi måtte jobbe fryktelig effektivt om vi skulle klare å lage det ønskede antallet vi så for oss. Dagen etter verksted-møte ble det informert at en i gruppen hadde fått covid-19 viruset. Dette satte en stor bremser på prosjektet vårt fordi vi alle måtte testes, og gjorde at oppgaven sto stille en ukes tid. Dette skapte selvfølge utfordringer, men når vi fikk grønt lys jobbet vi iherdig med lage-prosessen.

Bilder: tatt selv

Opprettelse og gjennomføring av nettbutikken

Å kjøpe domene var enkelt, men alt etter det ble frustrerende komplisert. Vi valgte å opprette nettbutikken på Shopify fordi dette var noe tidligere studentene i Digital Markedsføring hadde god erfaring med. Etter mange ulike Youtube- tutorials og et godt antall timer med Shopify- Chat systemet begynte vi å forstå hvordan en nettside opererer. Vi alle er veldig kjent med hvordan en nettbutikk fungerer fra en kundes perspektiv, men aldri forstått hvordan den opererer fra en selges perspektiv. Det var mye tidkrevende manuelt arbeid som å opprette kategorier, underkategorier og ikke minst å ta miljø-og studiobilder av produktene. For å skape et engasjement har vi hatt en konkurranse på Instagram der en av følgerne våre kan vinne et av våre produkter. Vi har også publisert daglig innlegg og stories på Instagram som vi gjennom Analytics på Shopify ser genererer aktivitet på Nettbutikken.

Ved å ta et overblikk over nettbutikken og vår Instagram-konto blir du møtt med freshe feminine farger. Det er et spill mellom miljø-og studiobilder, tekst og video gjennom hele nettsiden. Alt er nøye gjennomtenkt og gjort slik at kunder og potensielle kunder skal få et innblikk av våre produkter «in action». Vi brukte god tid på å utforme det visuelle ved nettbutikken, fordi det mener vi alle er en veldig viktig del av nettbutikken. Vi sørget for at alle de nødvendige kategoriene og knappene var godt synlig og tilgjengelig. Vi registrerte disse kategorier i vår header: HJEM, PRODUKTER, OM OSS, og KONTAKT OSS. Vi la også til en KJØP HER knapp i header bildet som tar kunden rett til alle produktene våre.

Bilde: privat

Etablering av betalingsløsning var et av stegene som tok lengst tid, dette fordi om det var et steg som ville by på problemer var det betalingsløsninger. Etter en del frem og tilbake benyttet vi oss av Stripe for å levere en sikker kort betalingsmulighet, og vi satt opp ekspresskasse Apple-Pay for kundene som ønsket å benytte seg av det. Den mest populære betalingsmulighet vi tilbyr er Vipps. Det visste vi at var populært brukt av vår målgruppe, som gjorde at vi ville gjøre dette tilgjengelig for dem. Dette er også noe vi tydelig utlyser på nettsiden slik så kundene skal bli oppmerksomme på det. Etter kunden har betalt for de en bestillingsbekreftelse på mail.

Bilde: privat

Mitt personlig læringsutbytte

Disse ukene har vært hektiske, moro og veldig lærerike. Jeg lærte hvordan man setter opp en visjon for nettbutikken ved bruk av et system OKR. Det jeg har lært fra dette er at OKR system er en brilliant måte å konsist holde styr på målene man har satt seg for å nå sin visjon.

Vår OKR:

Objective: Ha en velfungerende, brukervennlig og visuelt pen nettbutikk som også kan brukes etter eksamensdato.

KR1: Få 1000 følgere på Instagram (7/10)
KR2: 10 000 besøkende på nettbutikken (8/10)
KR3: Selge 100 produkter innen eksamensdato (5/10)

Fra dette tar jeg med meg at når man først starter et spennende prosjekt kan man fort bli oppslukt og sette lite reelle og uoppnåelige mål. Vi hadde null erfaring med en slikt system som derfor gjorde at vi ble revet med i spenning og satt veldig høye Key Results. Men dette har ikke gjort noen skader. Det har kun gjort at vi alle blir mer erfarne og forstår nå at ting ikke går som planlagt. Ut i arbeidslivet har jeg lyst til å ta med meg systemet OKR, og nå vet jeg hvordan jeg best kan få nytte av det!

Videre har jeg lært at jeg liker å være prosjektleder! Det er mye jobb, men med min personlighet og innstilling mener jeg at det er den rette rollen for meg i en gruppe. Jeg tar med meg også at det vil alltid oppstå hindringer i slike prosjekt, og at man må være fleksibel og hjelpe hverandre.

Denne modulen med KP er noe jeg har gledet meg til helt siden vi fikk vite at vi skulle opprette en egen nettbutikk. Jeg er veldig takknemlig for at vi har lærere som gir oss slike oppgaver som virkelig utfordrer og inspirerer oss. Jeg har lært mye ved meg selv, som jeg ikke tror hadde skjedd om vi ikke hadde hatt en slik oppgave. Dette gjør at jeg tar med meg mengder med erfaring fra denne eksamen. Digital markedsføring er et større og veldig spennende felt som jeg VIL lære mer om!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *