20#«Derfor bruk Google Analytics»
20#«Derfor bruk Google Analytics»

20#«Derfor bruk Google Analytics»

20#«Derfor bruk Google Analytics»

I dette innlegget vil du få en beskrivelse hva Google Analytics er, hvordan man bruker det og fordelene ved analyseverktøyet.

Hva er Google Analytics

Google Analytics er et gratis analyseverktøy som alle kan ta bruk av. Det tilbyr alt du trenger for å få verdifull innsikt og data slik at du kan analysere aktiviteten på dine nettsider (Synlighet.no). 

Det hjelper deg forstå: 

  • Hvem som besøker nettsiden din 
  • Hva de gjør der
  • Hvordan ulike aktiviteter presterer 
  • Målgruppen du treffer 
  • Hvor de kommer fra

Og mye mer… 

På Google Analytics innhenter du informasjon og statistikk på all aktivitet som har skjedd på nettsiden din, og besøkendes adferd. Informasjonen du innhenter ved å bruke Google Analytics kan man bruke til å forbedre nettsiden dramatisk til det bedre, og du kan følge med på det du burde endre på og det du mestrer. Denne tjenesten fra Google er et perfekt verktøy for markedsførere som er grunnen til at vi lærer om det i valgfaget Digital markedsføring. 

Google Analytics

Bilde: support.bigcommerce.com

Hvordan bruker man Google Analytics

For at man skal kunne bruke dette analyseverktøy må man opprette en konto på Google Analytics. Etter dette konfigurerer man nettstedet man ønsker å koble analyseverktøyet til. I tillegg må man konfigurere rapporteringsvisning og ta i bruk av sporingskoder som er på nettsiden. Dette må gjøres for å samle inn data. Dette er viktige steg å ta slik at man kan forstå hvordan utnytte dataen du samler inn og tiltrekke flere besøkende. 

Google Analytics Acquisition Overview

Bilde: hostgator.com. Eksempel på hvordan statistikken ser ut.

Implementering av Google Analytics i studentbloggen

Å implementere Google Analytics i studentbloggen var noe vi ble sterkt oppfordret til i starten av semestret. Å koble Google Analytics til studentbloggen her på WordPress ble gjort hovedsakelig for å lære mer om analyseverktøy og se hvordan det fungerer i praksis.Ved å gjøre dette kunne jeg tydelig se på dataen jeg samlet inn hvilket innlegg som virkelig slo an og fikk mest lesere, og innlegg som ikke fikk den samme oppmerksomheten. Ved å analysere alt jeg fikk samlet inn kunne jeg forbedre blogginnlegg slik at de fikk den oppmerksomheten de fortjener. Dette trengte heller ikke å være store forbedringer, oftest hjalp det å endre overskriften til noe mer «hjelpsomt» som vil ta seg bedre ut i søkemotoren til Google eksempel: 

«Google Analytics»

«Hvordan fungerer Google Analytics» 

Nyttige analyser i Google Analytics | DIG2100 (2103)

Bilde: dig2100.no

Hvorfor DU burde bruke Google Analytics

Det er mange fordeler til hvorfor du skal bruke Google Analytics. Et av de største fordelene er at man for full oversikt over all trafikk og aktivitet som skjer på siden, som er veldig viktig når man driver med nettbutikk. Ved å bli presentert dataen på en oversiktlig måte som Google Analytics fremstiller, vil det være mulig for deg å se hvilket tiltak som fungerer, og hva som ikke slår like bra til. Analytics er en svært viktig del i enhver nettside og nettbutikk, og for en mer og mer viktigere rolle. Markedsfører må ha god innsikt i analytisk, ellers kommer man ingen vei og man oppnår ingen fremdrift. 

Noen av de største fordelene med å implementere Google Analytics:

  • Oversikt over all data
  • Innsikt i hvordan ulike markedskampanjer slår an 
  • Enklere å forbedre søkemotoroptimaliseringen
  • Se hvor og hvem trafikken er 

Kilder:

Synlighet.no.Lesedato 19 mai: https://synlighet.no/blogg/hva-er-google-analytics/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *