24# Amnesy jobbintervjucase
24# Amnesy jobbintervjucase

24# Amnesy jobbintervjucase

24# Amnesy jobbintervjucase

Amnesty benytter seg av plattformene Instagram, Facebook og nylig Tiktok for å spre viktige historier og informasjon om frihet, likeverd og rettigheter for alle mennesker (amnesty.no). De bruker disse digitale kanalene for å spre bevissthet og engasjere mennesker om ulike temaer. For eksempel nå i juni måned, også kaldt Pride Month, kommer Amnesty til å være aktive på sosiale media med å poste ulike historier og info om lgbtq community. 

Amnestys formål er å belyse og skape bevissthet rundt ulike saker ved å ha underskriftskampanjer og auksjoner. Bildet nedenfor oppfordrer seerne til å signere aksjonen får å stanse leirer i kina og gjenforene familier. En ting Amnesty er gode på er å knytte bildet/video til tekst. Dette skaper et sterkere og bedre inntrykk, som også er starten på kundereisen. 

Bilde: skjermbildet fra Amnesty Norges Instagramprofil 

For at Amnesty skal opprettholde kundereisen er det viktig at de ofte publiserer innhold slik at de kan få resultater på de ulike kampanjene de har. Etter kunder har «kjøpt» er det lurt å legge ut engasjerende og spennende innhold slik at kunder donerer flere ganger. 

Rom for forbedring kan være å få like gode oppfølgnings-videoer/bilder av saker som er «reddet». Slik vil de som donerer se at de bidrar og gjør en forskjell på andre menneskers liv! Ikke bare ved å få en mail, men også at de er flinke på å poste på de digitale kanalene de er aktive på. 

Måling og analyse av trafikk

Slik at Amnesty skal se hvilket markedsføringstiltak som gir resultater, og hvilken som ikke gjør det, er det viktig at de ser på dataen de får inn. Om Amnesty konfigurerer Google Analytics til deres nettside, kan de se hvilket innhold som skaper inntrykk.

Siden Amnesty er en veldedig organisasjon er det viktig for dem at de for donasjon slik at de kan nå målene sine. Derfor er det viktig at de bruker den dataen de får inn for å sikre fremtidige donasjoner. Google Analytics vil vise dem hvor mange som ser på det de poster, hvor lenge, målgruppen den tiltrekker og hvor de geografisk holder til. Ved å analysere dette kan de finspisse innlegg på sosiale medier for å tiltrekke akkurat den målgruppen de søker etter, og derfra få et mer vellykket resultat. Med Google Analytics kan de også se hvilket markedsføringstiltak som ikke bli plukket opp like godt av kundene.

Synlighet

Siden Amnesty er en veldedig organisasjon er synlighet veldig viktig. Når man søker på «Veldedig organisasjon menneskerettigheter» er det viktig at Amnesty er i topp 3 på google søk.

Bilde: skjermbildet privat

 Perr dags dato er Amnesty nr 7 på googlesøk. Dette syntes jeg blir for lavt nede.  Får at Amnesty skal gjøre det bedre på google søk kan jeg anbefale å bruke Google Ads. Google Ads gir muligheten til å treffe en rekke plattformer med ulike annonseformater for å treffe ulike og beste målgruppen, for å sikre donasjoner.

SEO

En annen faktor som kan hjelpeAmnesty bli mer synlig på google søk er å jobbe med SEO. SEO står for Search Engine Optimization og søkemotoroptimalisering på norsk. SEO handler om hvordan bli synlig på nettet, og gjerne oppnå synlighet på googlesøk. Søkemotoroptimalisering dreier seg blant annet om de tekniske aspektene ved siden, samt innhold, kvalitet og lenker (nettrafikk.no). 

Et av mange faktorer som gjør at nettsider kommer høyere på google søk enn andre, er «relevans». De mest relevante nettsidene kommer høyere opp på google søk. Det er derfor viktig å ha gode søkeord, dette kalles «keywords». Får å finne de rekke keywords kan man sette seg i kundenes situasjon. Om du hadde vært kunden og skulle søke på produktet eller tjenesten du tilbyr, hvilke ord og utrykk ville du google etter? 

KILDER:

https://amnesty.no/vart-arbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *