25# Influencermarkedsføring- den nye markedsføringskanalen
25# Influencermarkedsføring- den nye markedsføringskanalen

25# Influencermarkedsføring- den nye markedsføringskanalen

25# Influencermarkedsføring- den nye markedsføringskanalen

I dette innlegget skal jeg se på hvilken gevinst bedrifter kan oppnå ved bruk av Influencermarkedsføring som en del av deres markedsføringsstrategi. Mye av innleggets innhold er inspirert fra Inzpire.me, en plattform hvor bedrifter kan finne de rette influenserene og koble de opp til rett merkevarer og kampanjer.

Kort om hva influencermarkedsføring er: 

«Influencer marketing er å markedsføre varemerket og produktene dine gjennom innflytelsesrike personer som er populære hos målgruppen din» (ateles.no) Influensere er offentlige personer som har en innflytelse over en gruppe mennesker, oftest over digitale plattformer.

Hvorfor bør bedrifter bruke Influencermarkedsføring

Hvorfor skal merkevarer bruke influensere? De kan jo bare ta i bruk av store markedsføringskanaler som sosiale media, TV, magasiner, radio osv… der man kan nå et stort publikum. Så hva er egentlig fordelen ved å bruke enkelt personer til å promotere en merkevare? Svaret på dette er at influencermarkedsføring tilbyr en presisjon og en tillit som ingen andre kanaler kan tilby. Mennesker har mer tillit til anbefalinger av mennesker man velger å følge med på på sosiale media, enn betalte annonser som dukker opp når du venter på å se en Youtubevideo eller i reklamepausen. Publikum stoler mer påinfluenserens meninger og tilbakemeldinger, enn bedrifters reklame som ønsker å selge deg deres produkt eller tjeneste. 

Bilde: forbes.com

Hvilken influenser lønner seg å bruke? 

Influensermarkedsføring er strategisk gode valg. God bruk av Influencermarkedsføring er når merkevarer velger de riktig influenser å ha samarbeid med. Dette innebærer at merkevaren velger den influenseren som har den demografiske kriteriene i sin følgermassen som merkevaren ønsker å nå ut til.Sørg også for at influenseren man skal bruke tiltrekker den målgruppen du er ute etter, og se om innholdet de legger ut matcher produktet/ tjenesten du selger. 

Om man reklamerer for et produkt som er egnet for eldre, bruker man en influenser som har et eldre publikum. Eller om man reklamerer for treningsutstyr, inngår man et samarbeid med en trenings influenser profil, fordi da treffer man akkurat den målgruppen de er ute etter.

Vi skiller mellom 4 ulike type influenser:

Nano-influencere: 10 000 følgere og mindre. 
Mikro-influencere: 10 000 – 100 000 følgere. 
Makro-influencere: 500 000 – 1 million følgere. 
Mega-influencere: 1Millon+. Disse er kjendiser

Det beste og mest lønnsomme for bedrifter er å inngå samarbeid med influensers som har den mest relevante publikum for den merkevaren som skal reklameres. Flere følgere betyr ikke nødvendigvis bedre. Det finnes mange fordeler ved å bruke Nano-influencere:

  • De er ofte mottakelige.
  • De tar rimelige priser.
  • De lager gode, om ikke bedre, kvalitets reklame-innhold for å bevisesamarbeidspartneren at de er gode. 
  • De er ofte villigere å ha et samarbeid over en lengre periode, som sikrer fordeler for bedriften.

Influencer Marketing: How Affiliates Can Leverage It [2019 Guide]Bilde: www.x-cart.com

Konklusjon 

Gjennom å bruke Influencermarkedsføring inngår bedrifter et samarbeid med influensere som gir muligheten til å spre merkevaren direkte til målgruppen, i den kanalen de allerede er engasjerte i. Dette kan være Instagram, Youtube, Tiktok, Blogg, Facebook osv… Å koble merkevaren opp til en profil gir merkevaren mulighet til å dra nytte av publikummet influenseren har bygget opp. Det vil oftest sikre salg siden vi stoler på influenseren siden vi føler vi kjenner dem, og de oppleves som venner til oss. Og anbefalinger fra venner veier med en push markedsføring.  

Kilder:  

https://www.ateles.no/influencer-marketing

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *